Restaurang
Hos oss äter man gott och mår väl
Närproducerad mat och njutning
I vår restaurang på Björkhaga Hotell & Konferens serverar vi frukost, lunch, middag & helgmiddag. Vi brinner för att våra råvaror ska hålla en hög kvalitet och komma från närområdet för att gynna djur, natur, miljö och lokal handel.
Vi lagar i möjligaste mån all vår mat med lokala råvaror och gärna från skogens skafferi med bär, svampar och vilt. Vårt lokala viltslakteri, Viltboden på Hästbråten Gård, förser oss med bland annat hjort, rådjur, älg och charkuterier. Vår restaurang är även handikappanpassad.
Du hittar alla våra öppettider på sidan Öppettider.
Våra öppettider
FRUKOST
Mån – Fre 07.00 - 09.30
Lör - Sön 07.30 - 10.00
LUNCH
Mån - Fre 11.30 - 14.00
RESTAURANG
Restaurangen är öppet mellan 11.30 och 21.00 måndag - lördag
Bordsbokning fram till 20.00
Söndagar för större sällskap.
Boka bord på 0392 - 120 50 eller här.
Med reservation för ändringar.
Ring gärna 0392 – 120 50 eller maila på info@hotellbjorkhaga.se för mer info.
Veckans menyer
Lunchmeny vecka 41
Måndag
Isterband med persiljestuvad potatis, serveras med kapris- och rödbetskompott
Tisdag
Gratinerad laxfilé med äppelcidersås och rostad broccolini
Onsdag
Nattbakad fläskkarré med grönpeppar- och apelsinsås
Toppas med friterad purjolök
Torsdag
Mandelpanerad torskfilé med gubbröra och färskriven pepparrot
Fredag
Fläskschnitzel med balsamvinägersås och picklad silverlök
Veckans alternativ
Rimmad oxbringa med senapssås, serveras med rotmos
Veckans vegetariska
Bulgursallad med chèvrekräm, solrospesto och grillad grön sparris
145:-
(inkl. salladsbuffé, dricka, kaffe & kaka) Måndag – Fredag kl 11.30-14.00
Tips Köp gärna ett lunchkort hos oss: 10 luncher för 1350:- (personligt)
Boka gärna bord här eller ring oss på 0392-120 50
Varmt välkomna!
Oktobermeny
Förrätt
Krämig skaldjurssoppa med cognacscrème fraiche, marinerade kräftstjärtar och finstrimlade sockerärter.
Serveras med nygrillad focaccia
Varmrätt
Helstekt oxfilé och fläskfilé.
Serveras med hallonvinägersås, portvinsstuvade kantareller, rotsakschips och broccolini
eller
Smörstekt gösfilé med vermouthsås och laxrom. Serveras med picklad silverlök och friterad svartkål
Dessert
Cheesecake med Daim och Baileys serveras med rårörda hallon, maräng och nötter
2-rätters 425:-
3-rätters 485:-
Bordsbokning på 0392-120 50 eller här i vår onlinebokning
Hjärtligt välkomna!
Á la carte
Serveras måndag - fredag
16.00-21.00
Förboka gärna er meny när du bokar bord
Take away
Ring och beställ på
0392 – 120 50