Restaurang
Hos oss äter man gott och mår väl
Närproducerad mat och njutning
I vår restaurang på Björkhaga Hotell & Konferens serverar vi frukost, lunch, middag & helgmiddag. Vi brinner för att våra råvaror ska hålla en hög kvalitet och komma från närområdet för att gynna djur, natur, miljö och lokal handel.
Vi lagar i möjligaste mån all vår mat med lokala råvaror och gärna från skogens skafferi med bär, svampar och vilt. Vårt lokala viltslakteri, Viltboden på Hästbråten Gård, förser oss med bland annat hjort, rådjur, älg och charkuterier. Vår restaurang är även handikappanpassad.
Öppettider
Du hittar våra aktuella öppettider på sidan Öppettider.
FRUKOST
Mån – Fre 07.00 – 09.30
Lör – Sön 07.30 – 10.00
LUNCH
Mån – Fre 11.30 – 14.00
HELGMIDDAG
Fredag 18.00 – 20.00
Lördag 12.00 – 20.00
Söndag - Endast förbokningar
Restaurangen är öppen till 20.00 måndag-lördag
(Boka ert bord fram till klockan 20.00)
Veckans menyer
Lunchmeny vecka 6
Måndag
Kokt kalv i dillsås med glacerade morötter och kokt potatis.
Tisdag
Havets wallenbergare med brynt smör, gröna ärtor, grillad citron och potatispuré.
Onsdag
Viltfärslimpa med stuvad purjolök samt timjan – och sherrysås.
Torsdag
Cajunrostad laxfilé med lime – och chilidressing samt stekta grönsaksnudlar.
Fredag
Piccata Milanese med tomat- och dragonsås samt wokat sweet chiliris.
Alternativ
Björkhagas pytt i panna med stekt ägg, saltgurka, rödbetor och husets chilibearnaise.
Vegetariskt
Svampstroganoff
135:-
(inkl. salladsbuffé, dricka, kaffe & kaka)
Serveras Måndag – Fredag kl 11.30-14.00
Vår lunch finns även för avhämtning för 99:-
Varmt välkomna!
Tips Köp gärna ett lunchkort hos oss: 10 luncher för 1150:-
Februari meny
Förrätt
Svensk tapas
(rökt älg i tunnbrödsrulle. Laxtårta toppad med tångkaviar. Fröknäcke med löksill , creme fraiche och rödlök)
Varmrätt
Marinerad hjortytterfilé med gräddstuvad savoykål, serveras med portvin- och blåbärssås
eller
Rimmad ugnsbakad torskrygg, serveras med brynt smör , kapris och sidfläsk och toppas med färskriven pepparrot och dill
Dessert
Chokladcheese cake med passionsfrukt , krispiga chokladkulor och frystorkade hallon
Bordsbokning på 0392-120 50 eller här
Hjärtligt välkomna!
2-rätters 395:-
3-rätters 435:-
Välkomna att boka bord på 0392-12050
Á la carte
Pankopanerad fläskschnitzel med kökets chilibea, smörslungade sockerärtor, grillad citron och country fries
225:-
Viltfärsbiffar med kantarellsås, lingon, äppelchutney och silverlök
189:-
Club sandwich á la Björkhaga med kycklingfilé, bacon, romansallad, dijonnaise, picklad rödlök och country fries
175:-
Zucchini frittes med tzatziki, ljummen bulgursallad, toppad med solrospesto
159:-
Take Away
Vi erbjuder både vår lunch & vår trerätters för avhämtning.
LUNCH Måndag – Fredag 11.30 – 14
TRERÄTTERS Måndag - Fredag 18 – 20 & Lördagar 12 – 20
Ring och boka eller beställ på 0392 – 120 50
Övriga menyer

Kocken rekommenderar:
"Medelhavsbuffén är en fantastisk symfoni av spännande smaker från södra europa med bland annat mozzarellafylld kycklingfilé, varmrökt lax, parmaskinka, oliver, melon, pestogratäng & ciabatta."