Restaurang
Hos oss äter man gott och mår väl
Närproducerad mat och njutning
I vår restaurang på Björkhaga Hotell & Konferens serverar vi frukost, lunch, middag & helgmiddag. Vi brinner för att våra råvaror ska hålla en hög kvalitet och komma från närområdet för att gynna djur, natur, miljö och lokal handel.
Vi lagar i möjligaste mån all vår mat med lokala råvaror och gärna från skogens skafferi med bär, svampar och vilt. Vårt lokala viltslakteri, Viltboden på Hästbråten Gård, förser oss med bland annat hjort, rådjur, älg och charkuterier. Vår restaurang är även handikappanpassad.
Öppettider
Restaurangen är öppen till 20.00 måndag-lördag
FRUKOST
Mån – Fre 07.00 – 09.30
Lör – Sön 07.30 – 10.00
LUNCH
Mån – Fre 11.30 – 14.00
HELGMIDDAG
Fredag 18.00 – 20.00
Lördag 12.00 – 20.00
Söndag - Endast förbokningar
(med reservation för ändringar)
Ring gärna 0392 – 120 50
för exakta öppettider, övriga tider & bordsbokning
Veckans menyer
Lunchmeny vecka 20
MÅNDAG
Biffstroganoff med ajvarkräm och stekt potatis
TISDAG
Kräftfylld flundra med citronsås och smörstekta skogschampinjoner
ONSDAG
Texmex-biff med grillad majskolv och avocadosalsa
TORSDAG
Tapenadeöverbakad koljafilé med ruccolakräm och medelhavspotatis
FREDAG
Balsamico-glaserad kycklingfilé med örtrostad klyftpotatis och portvin- och plommonsky
VECKANS VEGETARISKA
Indisk currygryta med myntayoghurt och ljummen couscoussallad
VECKANS ALTERNATIV
Herrgårdstek med honungspicklad syltlök och svartvinbärsgele
135:-
(inkl. salladsbord, bröd, dricka, kaffe & kaka)
Serveras 11.30-14.00
Varmt välkommen!
Boka bord 0392-12050 / info@hotellbjorkhaga.se
Tips! Köp gärna ett Lunchkort hos oss,
10 luncher för 1150:-
Trerätters Maj-Meny
Förrätt
Grillad vit sparris med ramslöksbearnaise, svenska charkuterier & friterade nässelskott
Varmrätt
Helstekt kalvfilé med madeirasky, ängssyrakräm och späda vårprimörer
eller
Rödtungafilé med löjrom, champagnesås och grillad lime,
serveras med delikatesspotatis, färsk gräslök och brynt smör
Dessert
Smultronparfait med myntamarinerade jordgubbar och rostad vit choklad
2-rätters 395:-
3-rätter 435:-
Till alla våra huvudrätter serveras någon form av potatis, pasta eller ris.
Vi har alltid alternativ för allergiker, meddela oss hemskt gärna detta i förväg när ni bokar ert bord.
Bordsbokning 0392 – 120 50
Take Away
Vi erbjuder både vår lunch & vår trerätters för avhämtning.
LUNCH Måndag – Fredag 11.30 – 14
TRERÄTTERS Måndag - Fredag 18 – 20 & Lördagar 12 – 20
Ring och boka eller beställ på 0392 – 120 50
Övriga menyer

Kocken rekommenderar:
"Medelhavsbuffén är en fantastisk symfoni av spännande smaker från södra europa med bland annat mozzarellafylld kycklingfilé, varmrökt lax, parmaskinka, oliver, melon, pestogratäng & ciabatta."