Restaurang - Björkhaga Hotell & Konferens
Boka online
Svenska English Deutch

Restaurang

Närproducerad mat och njutning

I vår restaurang på Björkhaga Hotell & Konferens serverar vi frukost, lunch, middag & helgmiddag. Vi brinner för att våra råvaror ska hålla en hög kvalitet och komma från närområdet för att gynna djur, natur, miljö och lokal handel.

Vi lagar i möjligaste mån all vår mat med lokala råvaror och gärna från skogens skafferi med bär, svampar och vilt. Vårt lokala viltslakteri, Viltboden på Hästbråten Gård, förser oss med bland annat hjort, rådjur, älg och charkuterier. Vår restaurang är även handikappanpassad.

Hos oss äter man gott och mår väl

Öppettider

FRUKOST

Mån - Fre 07 - 09.30
Lör - Sön 08 - 10

LUNCH
(Sommarstängt v28-31)

Vardagar 11.30 - 14

MIDDAG

Mån - Tor 18 - 21

HELGMIDDAG

Fredag 18 - 21
Lördag 12 - 21
Söndag 12 - 16 (köket stänger 15)

TRÄDGÅRDSMENYN

14 - 21

(med reservation för ändringar)
Ring gärna 0392 - 120 50
för exakta öppettider & bordsbokning

Veckans menyer

Sommarens kvällsmenyer vecka 28-31

Serveras måndag-söndag kl 17-21 under vecka 28-31.

Måndagar

Förrätt: Färsk grönsparris med ramslökskräm, serveras med källarrökt baconsida.
Huvudrätt: Stekt röding med dill- och räksallad, serveras med gräslökssås.
Dessert: Ljummen hallonpaj med gräddig vaniljsås.

Tisdagar

Förrätt: Toast Skagen toppad med löjrom
Huvudrätt: Mozzarella- och serrano fylld fläskfilé med soltorkad tomat.
Dessert: Passionsfruktsparfait med mango och kokossås.

Onsdagar

Förrätt: Spenat och västerbottenpaj med lufttorkad skinka
Huvudrätt: Halstrad gösfilé med baconlindad sparris, serveras med vitvinssås.
Dessert: Vitchokladmousse med färska hallon

Torsdagar

Förrätt: Toast Hästbråten (rökt hjort) med rårörda lingon.
Huvudrätt: Grillad kycklingfilé med dijon- och dragon sås, serveras med rödlöksmarmelad
Dessert: Smultronpannacotta med rörda björnbär.

Fredagar

Förrätt: Rökt röding med lime- och basilikasås.
Huvudrätt: Helstekt kalvrygg med råstekt purjolökspotatis, serveras med pepparsås.
Dessert: Björkhagas chokladkaka med kanel- och äppelkompott.

Lördagar

Förrätt: Rostbiffrullar med gorgonzola.
Huvudrätt: Ugnsbakad torskrygg med färska rödbetor, pepparrot, kapris och brynt smör.
Dessert: Jordgubbar med vaniljglass och grädde.

Söndagar

Förrätt: Skaldjurssoppa med kräftstjärtar
Huvudrätt: Marinerad älgstek med murkelsås och rönnbärsgelé
Dessert: Creme Bruleé med vaniljkokta rabarber


Kocken rekommenderar:

"Medelhavsbuffén är en fantastisk symfoni av spännande smaker från södra europa med bland annat mozzarellafylld kycklingfilé, varmrökt lax, parmaskinka, oliver, melon, pestogratäng & ciabatta."

Lunchstängt vecka 28-31

Lunchen och våra klassiska helgmenyer har sommaruppehåll under semesterveckorna, men vi har öppet alla dagar hela sommaren:

Kl 14-21 Trädgårdsmeny
Kl 17-21 Kvällens trerättersmeny

Bara sugen på något att dricka? Kika gärna förbi och njut av ett glas rosé eller en riktigt kall öl på vår nya fina uteservering!


Webbproduktion
Divido IT Webb Reklam