Restaurang
Hos oss äter man gott och mår väl
Närproducerad mat och njutning
I vår restaurang på Björkhaga Hotell & Konferens serverar vi frukost, lunch, middag & helgmiddag. Vi brinner för att våra råvaror ska hålla en hög kvalitet och komma från närområdet för att gynna djur, natur, miljö och lokal handel.
Vi lagar i möjligaste mån all vår mat med lokala råvaror och gärna från skogens skafferi med bär, svampar och vilt. Vårt lokala viltslakteri, Viltboden på Hästbråten Gård, förser oss med bland annat hjort, rådjur, älg och charkuterier. Vår restaurang är även handikappanpassad.
Öppettider
FRUKOST
Mån – Fre 07.00 – 09.30
Lör – Sön 07.30 – 10.00
LUNCH
Mån – Fre 11.30 – 14.00
HELGMIDDAG
Fredag 18.00 – 20.00
Lördag 12.00 – 20.00
Söndag - Endast förbokningar
(med reservation för ändringar)
Ring gärna 0392 – 120 50
för exakta öppettider, övriga tider & bordsbokning
Veckans menyer
Lunchmeny vecka 4
MÅNDAG
Stekt fläsk med raggmunk och rårörda lingon
TISDAG
Pankopanerad spättafilé, serveras med Dansk remouladsås och ärtpuré
ONSDAG
Sydfransk köttgryta med rödvin, champinjoner och potatispuré
TORSDAG
Laxfjäril med dill- och räksås, serveras med skagenpotatis
FREDAG
Fläskschnitzel med persiljesmör, rödvinssky och stekta vaxbönor
VECKANS ALTERNATIV
Viltfärslimpa med bacon, äpple och cheddarost, serveras med tranbärssås
VECKANS VEGETARISKA
Pestofylld svamp med bulgursallad, serveras med örtyoghurt
125:-
(inkl. salladsbord, bröd, dricka, kaffe & kaka) Serveras 11.30-14.00
Välkomna in till oss på Björkhaga hotell & konferens!
Boka gärna bord 0392-12050 / info@hotellbjorkhaga.se
Lunchkort med tio luncher för 1060:-
Januarimeny
Förrätt:
Jordärtskockssoppa med rökt sidfläsk, serveras med focaccia
Varmrätt:
Helstekt Hjortytterfilé med rödvinssås och Björkhagas bearnaisesås, serveras med vinterprimörer
eller
Ugnsbakad torsk med skirat smör, färskriven pepparrot och vinter primörer
Dessert:
Hallon- och lakrits parfait med maränger och bär
Till alla våra huvudrätter serveras någon form av potatis. Fråga för kvällens val
Endast bordsbokning
0392-12050
Take Away
LUNCH Måndag – Fredag kl 11.30 – 14
TRE RÄTTERS Måndag - Fredag kl 18 – 20 & Lördagar kl 12 – 20
VINTERMENY Ondsag - Fredag kl 16– 20 & Lördagar kl 12 – 20
Ring och boka eller beställ på 0392 – 120 50

Kocken rekommenderar:
"Medelhavsbuffén är en fantastisk symfoni av spännande smaker från södra europa med bland annat mozzarellafylld kycklingfilé, varmrökt lax, parmaskinka, oliver, melon, pestogratäng & ciabatta."