Restaurang
Hos oss äter man gott och mår väl
Närproducerad mat och njutning
I vår restaurang på Björkhaga Hotell & Konferens serverar vi frukost, lunch, middag & helgmiddag. Vi brinner för att våra råvaror ska hålla en hög kvalitet och komma från närområdet för att gynna djur, natur, miljö och lokal handel.
Vi lagar i möjligaste mån all vår mat med lokala råvaror och gärna från skogens skafferi med bär, svampar och vilt. Vårt lokala viltslakteri, Viltboden på Hästbråten Gård, förser oss med bland annat hjort, rådjur, älg och charkuterier. Vår restaurang är även handikappanpassad.
Du hittar våra aktuella öppettider på sidan Öppettider.
FRUKOST
Mån - Fre 07.00 - 9.30
Lör - Sön 07.30 – 10.00
LUNCH
Mån - Fre 11.30-14.00
MIDDAG
Måndag - Fredag 18.00 – 20.00
Lördag 12.00 – 20.00
Söndag - Ring för förfrågningar
Bordsbokning fram till
20.00 måndag-lördag
(restaurangen är öppen längre)
Veckans menyer
Lunchmeny vecka 20
Måndag
Apelsin- och rosmarindoftande kalkonstek.
Serveras med grönpepparsås, picklad rödkål och råstekt baconpotatis
Tisdag
Björkhagas strömmingsflundra med potatispuré, rårörda lingon, gröna ärtor och brynt smör
Onsdag
Viltfärsbiffar med ramslökskräm.
Serveras med örtrostade morötter och madeirasås
Torsdag
Rimmad ugnsbakad torskfilé med citronsås och grillad grön sparris
Fredag
Kycklingschnitzel med curry- och äppelsås.
Serveras med stekt chiliris, toppat med rostade sesamfrön
Veckans alternativ
Pasta penne med biff, gorgonzola och Björkhagas hasselnötspesto
Veckans vegetariska
Rödbetsbiffar med fetaost. Serveras med ljummen couscoussallad och citronvinägrett
145:-
(inkl. salladsbuffé, dricka, kaffe & kaka) Måndag – Fredag kl 11.30-14.00
Tips Köp gärna ett lunchkort hos oss: 10 luncher för 1250:- (personligt)
Boka gärna bord här eller ring oss på 0392-120 50
Varmt välkomna!
Majmeny
Förrätt
Grillad vit sparris med ängsyrahollandaise, rostade hasselnötter och friterade nässlor
Varmrätt
Kalvfilé med ramslökskräm, grillade cocktailtomater och picklad silverlök, serveras med potatis- och tryffelmuffins
eller
champagnepocherad rödtungafilé med chablisås, grillad lime, vårlök och skagenpotatis
Dessert
Vaniljparfait med kanelkokta rabarber, kardemummaflarn och lemoncurd
2-rätters 425:-
3-rätters 485:-
Bordsbokning på 0392-120 50 eller här i vår onlinebokning
Hjärtligt välkomna!
Kvällsmeny
Vår kvällsmeny hittar ni här.
Kvällsmeny
Serveras måndag- fredag
Förboka gärna er meny när du bokar bord
Take away
Ring och beställ på
0392 – 120 50